Aanmelding

 

Voor diverse klachten en problemen kunt u bij mij terecht, mits er geen tijdelijke stop is voor nieuwe aanmeldingen, zoals ernstige problemen met andere mensen, langdurige emotionele en gedragsproblemen, kwesties die tot langdurige ingrijpende klachten leiden, trauma, depressie, angst- en dwangklachten, andere psychische stoornissen.

Ik werk met volwassenen, individueel. In overleg kan een partner of familielid meekomen. Relatietherapie is mogelijk, maar wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

 

In een telefoongesprek kan vooraf kort worden besproken of deze praktijk voor u geschikt zou kunnen zijn (screening). Er wordt ook gevraagd naar de naam van de verzekeringsmaatschapij omdat er met sommigen wel en anderen geen contract is afgesloten.

Als het akkoord is, plannen we een kennismakingsgesprek: een intakegesprek van ongeveer 60 minuten. In een of twee gesprekken belichten we de reden van uw aanmelding, uw omstandigheden, uw eerdere oplossingen en uw verwachtingen.

U krijgt eveneens via beveiligde portalen vragenlijsten, die u weer beveiligd kunt terugsturen ter voorbereiding op de intake.

Een verwijsbrief van huisarts of medisch specialist is voor de intake noodzakelijk. Bespreek met de huisarts of het om kortdurende behandeling gaat (basis GGZ) of, bij voorkeur, langerdurend (specialistisch). Dan wordt bekeken of behandeling kan starten. 

 

Bij het eerste intakegesprek is het nodig dat u meeneemt:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • uw zorgverzekeringsbewijs
  • een verwijsbrief van de huisarts of specialist